Sportowa sobota GROMadki w Turowie 27.10.2012

By
Updated: 27 października, 2012

20121027_003(1)27 października w Turowie GKS GROM Turowo zorganizował zabawę na sportowo. Udział w niej wzięły młodsze zawodniczki Klubu, wraz z opiekunami – rodzicami, dziadkami i rodzeństwem.

Naszą zabawę rozpoczęliśmy od wręczenia kompletu strojów ufundowanych przez naszego Sponsora, Firmę Trawnik-Producent.

Wiele radości zagościło na twarzach naszych zawodniczek, gdy po raz pierwszy z rąk Sponsora – Pani Izabeli Gumieniczuk, odebrały swój pierwszy strój klubowy. Bardzo cieszy fakt rosnącej współpracy dwóch podmiotów, ściśle związanych z Turowem. Największego producenta w Europie – trawy najwyższej jakości oraz Klubu GROM. Nasze sukcesy, ekonomiczne i sportowe, budują bardzo pozytywny wizerunek regionu, daleko poza granicami powiatu. Za dotychczasową i przyszłą pomoc serdecznie, w imieniu coraz liczniejszej GROMadki dziewcząt i własnym, dziękujemy Państwu Izabeli i Arkadiuszowi Gumieniczuk.
20121027_005

  Dziewczęta w barwach klubowych przystąpiły do rywalizacji sportowej wraz z zaproszonymi gośćmi. Tego dnia halę w Turowie przepełniał radość i zabawa. Czas upłynął szybko. Znalazło się również trochę słodkości dla uczestników zmagań, wśród których królowało ciasto przepisu Sonii Białkowskiej. Rozeszło się za szybko, może następnym razem uda się posmakować choć kawałek trenerom 😉

Udało mi się za zgodą Sonii opublikować ten pyszny przepis:

BISZKOPTOWY GROM 
SKŁADNIKI: 
*Biszkopt: 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 5 jajek 
*Krem: 1 paczka budyniu 3/4 kostki masła 1 łyżeczka cukru pudru  
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: 
Na początku przygotowujemy  budyń według przepisu z tyłu opakowania. 
Następnie robimy biszkopt. Jajka ucieramy z cukrem na jednolitą masę, 
dodajemy stopniowo mąkę do jajek ubitych wcześniej z cukrem 
i to wszystko razem wymieszamy. 
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy biszkopt do zarumienienia. 
Teraz zabieramy się za robienie kremu. Zimny budyń ucieramy z masłem 
i dodajemy cukier puder. Na wystudzone ciasto nakładamy krem maślano-budyniowy. 
Ciasto dekorujemy malinami i czekoladowym napisem GROM. 

20121027_002

20121027_004

You must be logged in to post a comment Login